Preview Mode Links will not work in preview mode

Nov 5, 2022

Tvillingarna Lina och Sanna El Kott Helander är elitbergslöpare och tävlar i skyrunning, men ibland också Adventure Racing och skidalpinism. 

De är svåra att skilja åt och är ofta 1:a och 2:a i tävlingar de ställer upp i, bland annat med flera dubbelsegrar i Fjällmaraton Bydalsfjällen, och i par har de också vunnit bland annat Trans Alpine och Monterosa Skymarathon. Dessutom har de gett ut flera veganska kokböcker och älskar att utveckla nya recept. Bokserien heter ÄT FÄRG SPRING BERG och det finns hittills 3 böcker i serien. 

Det här samtalet handlar om träning, mat och om hur det är att leva van-life och resa runt och bara springa i bergen. Något som är lite speciellt med systrarna El Kott är hur de tränar. De använder sällan GPS-klockor och springer nästan aldrig intervaller och fokuserar mycket mer på upplevelsen när de är ute och springer, än på träningseffekten. Och trots att de har det här mer avslappnade förhållandet till träning så befinner de sig inom den absoluta världstoppen inom skyrunning. 

Länkar

Följ tvillingarna på det gemensamma kontot @elkotts och såklart också på deras personliga instagram @sannaelkotthelander och @linaelkott.

På deras hemsida elkotts.com hittar du massor med inspirerande recept och du kan också köpa böckerna i deras webshop.