Preview Mode Links will not work in preview mode

Feb 11, 2023

Elin Hartelius är med i landslaget i 24-timmarslöpning och här pratar vi om motivation. Samtalet handlar bland annat om skillnaden mellan en kontrollerad drivkraft jämfört med när man känner självbestämmande, och hur fruktansvärt jobbigt det kan bli när man hamnar fel.

Johnny har varit Elins coach i flera år och Elin slog igenom i ultralöpnings-Sverige när hon vann Hemmavasan 90 på 7h och 39 min. Året därpå sprang hon vår 24-timmarstävling Pace on Earth invitational och senare samma år vann hon Sveriges första SM i 24-timmars med 210 km.

I december fick hon möjlighet att träna i landslagskläder på PRT, Personliga Rekordens Tävling och där upplevde hon för första gången en yttre press. På det loppet lärde sig Elin otroligt viktiga saker om vad hon behöver för kunna göra sitt allra bästa och hur svårt det kan vara att hitta en inre motivation om man inte har sitt varför på plats.

2022 tävlade hon i landslaget och representerade Sverige i EM i 24-timmars i Verona och nu hade hon mer koll på vilket stöd hon behövde och hur hon skulle tänka kring sin inställning till loppet. Där slutade hon som Sveriges bästa dam med 229 km och en 17:e placering.